Пятница, 22.11.2024, 03:41
Вы вошли как Гость | Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS

На природе              

                 Підтримай Вітчізняне!

                 Додай в "Обране"

Что ловим Чем ловим Когда ловим
Щука Окунь Плотва Карась Карп Спиннинг Фидер Поплавочная Нахлыст Лето Зима
Голавль Ёрш Сом Жерех Язь Жерлицы и кружки Наживка и прикормка Донка Снаряжение Осень Весна
Судак Налим Лещ и подлещик

 

Блог

Главная » 2014 » Декабрь » 26 » Як приготувати мастирку, Как приготовить мастырку
21:52
Як приготувати мастирку, Как приготовить мастырку

Як приготувати мастирку, Как приготовить мастырку

Мастирка. Кожен рибалка знає цю насадку. Більшість хоч раз у житті ловило на мастирку. Багато хто використовує її постійно. І відносно мало рибалок вміють добре готувати мастирку. А адже все здається так просто: манка, горох і вода. Але як показує практика, хороша мастирка - це кропітка праця і мало кому вдається з першого разу зробити її добре. Можливо, ця стаття допоможе тим, хто хоче освоїти приготування такої уловистою приманки, як мастирка.

Мастирка. Її складові.

Отже, інгредієнт №1 Горох:

Саме від того, який буде обраний горох і як він буде оброблений, залежать смакові і в'язкі якості мастирки. Є безліч способів підготовки гороху для мастирки, які залежать від того, який горох ви маєте намір використовувати: свіжі, сушені або консервований.
 

Молодий свіжий горох готовий для варіння і ніяких особливих маніпуляцій з ним можна не проводити. Хіба що можна пропустити його один-два рази через м'ясорубку, щоб він став більш удобоварим.

Якщо ж у вас є тільки старий горох, то попередньо його потрібно замочити на 10-20 годин поки він не придбає потрібну м'якість. Після чого пропустіть його не менше двох разів через м'ясорубку.

Консервований горошок перед варінням слід обдати окропом або теплою водою. Це роблять з метою видалення специфічного смаку, яким володіють консервовані продукти в цілому. Хоча багато рибалок вважають це зайвим. Експериментуйте і ви знайдете ваш спосіб.

Сушений горох. Зізнаюся, я використовую для приготування мастирки саме його. Тут є 3 способи: 1) замочити сухий горох на 1-2 доби і пропустити його багато разів через м'ясорубку; 2) подрібнити сухий горох за допомогою кавомолки, просто кажучи, перетворити його на борошно; 3) придбати горохову муку на ринку. Перший спосіб я вважаю найбільш невдалим, оскільки, як би ви не старалися, сухий горох ніколи не придбає потрібної для приготування мастирки консистенції. Останній, як це не дивно, так само важкий, оскільки горохова борошно дуже рідко зустрічається у продажу. Тому вже багато років використовую другий варіант.
Як приготувати мастирку, Как приготовить мастырку



Отже, інгредієнт №2 і №3 Манна крупа і Вода:
 

Ну тут все просто. Важливо тільки, щоб манка була не зіпсована, а вода не Протухло.

Є й інші продукти, які використовуються для приготування мастирки.

Першим інгредієнтом в цьому списку, звичайно ж, є яйця. Мастирка сама по собі є досить калорійним продуктом. Додавши в мастирку яєчні жовтки, ви не тільки піднімете на порядок її калорійність, що дуже важливо в холодну погоду (коли риба віддає перевагу самої поживної їжі), але і додасте мастирка привабливий для риби жовтий відтінок.

Для більшої в'язкості багато додають в мастирку звичайну пшеничне борошно. Буває, що борошном замінюють манку, коли немає можливості дістати останню.

Для посилення ароматичних властивостей мастирки в неї можна додати трохи макухи, меду, ванільного цукру або ароматизатора (наприклад анісової олії). Особисто я завжди додаю в мастирку ванільний цукор і іноді макуха.
 

Ароматизаторами не користуюся, оскільки, на мою думку, вони заглушають природний запах мастирки. До того ж застосування сильних ароматизаторів несе в собі певний ризик. Адже дуже велика доза не тільки не приверне рибу, а тільки відлякає її.

Використання харчових барвників також можливо. Багато рибалок фарбують мастирку в червоний колір. Це дійсно себе виправдовує в певних випадках. Моя думка така, що природний жовтий колір мастирки добре видно всім короповим рибам практично на будь-якому типі дна.

Мастирка. Спосіб і процедура приготування.

Способів приготування мастирки існує дуже багато. Звичайно ж, кожен рибалка вважає, що його мастирка найвдаліша. Рецепти відрізняються як за часом приготування (від 10 хвилин до декількох годин), так і співвідношенням інгредієнтів. Ні в якому разі не претендуючи на істину, хочу поділитися з шановними читачами своїм способом.
Як приготувати мастирку, Как приготовить мастырку



Отже, наливаємо в каструлю дві склянки води. Ставимо її на вогонь і доводимо до кипіння. Після чого невеликими порціями починаємо додавати горохову муку (2 пригорщі). При цьому весь час помішувати, щоб напіврідка однорідна маса не почала підгорати. Коли весь горох висипаний в каструлю, зменшуємо вогонь і продовжуємо помішування. Приблизно через 5-7 хвилин ви відчуєте приємний запах вареного гороху. Збавляти вогонь до мінімуму і, продовжуючи рівномірні помішування, починаєте засипати невеликими порціями манну крупу. Горохове борошно і манка, ввібравши в себе всю воду, починає злегка підгорати. Як тільки ви відчуєте легкий запах підгорілого гороху, відразу ж знімаєте каструлю з вогню. Даємо отриманої рідкуватою масі трохи охолонути, після чого додаємо яєчні жовтки. Ретельно перемішуємо. Засипаємо пачку ванільного цукру. Ще раз перемішуємо. Чекаємо поки отримана каша не стане теплою.

Невеликими порціями додаємо манну крупу, злегка помішуючи мастирку ложкою до тих пір поки вона не почне скочуватися в кульки. Після чого починаємо м'яти отримане тісто руками, по необхідності додаючи нові порції манки. Коли мастирка за своїми вязучім властивостям стає схожою на пластилін, скачуємо її в колобок і обвалюють у пшеничній муці або тієї ж манки.

Вітаємо - мастирка готова!

На приготування мастирки вищеописаним способом у мене йде не більше 40 хвилин. А її уловістость проверенна на практиці.


Мастирка, на жаль, досить погано зберігається. Після приготування, її краще загорнути в целофановий пакет і покласти в холодильник, де мастирка може зберігатися до трьох днів.

При перших виходах на риболовлю з власноруч приготовленою мастиркою краще взяти з собою трохи манки або муки для перестраховки. Адже може виявитися, що приготовлена вами мастирка мало в'язка. За кілька хвилин прямо на риболовлі ви зможете довести її до потрібної консистенції. Ні хвоста, ні луски!

Категория: Наживка | Просмотров: 2703 | Добавил: ViKing | Теги: Как приготовить мастырку, Як приготувати мастирку | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Меню сайта
Форма входа
Покорми рыбок
Поиск
Календарь
«  Декабрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Block title
Що Ви хочете додати до цього сайту?
Всего ответов: 3

Наши друзья:


 
Что ловим Чем ловим Когда ловим
Щука Окунь Плотва Карась Карп Спиннинг Фидер Поплавочная Нахлыст Лето Зима
Голавль Ёрш Сом Жерех Язь Жерлицы и кружки Наживка и прикормка Донка Снаряжение Осень Весна
Судак Налим Лещ и подлещик

$Україна$